Om Nybygda

Nybygda er ei lita trivelig bygd i Ringsaker Kommune. Bygda ligger 450 m.o.h., og det er 300 hustander som sokner til kretsen.  Vi har et idrettslag, hvor de aller fleste beboerne på en eller annen måte er engasjert. Idrettslaget har to aktive grupper, h.h.v. fotball og ski (langrenn).

Bygda har et naturlig forhold til vinter og vinteridrett, noe som har gitt seg utslag i et meget velholdt og attraktivt løypenett vinterstid. Stedet er blitt et meget populært utfartsted for familier på søndagstur. Utgangspunkt for de fleste da er Vollkoia. Derfra kan du gå  kilometervis i praktfullt terreng med flotte preparerte skiløyper.

Nærmeste tettsted er Brumunddal, som ikke er mer enn en ti minutters kjøring med bil. Idrettslagets klubbhus er det naturlige midtpunktet i bygda. Her treffes folket både i alvor og skjemt.

 

Ski

Idrettslaget har i alle år blitt representert av gode skiløpere. Ole Ellefsæter er nok bygdas mest kjente utøver for den eldre garde, men for den yngre generasjon er dagens hovedperson Hilde Gjermundshaug Pedersen den mest kjente. Hver onsdag arrangerer klubben lysløyperenn hele vinteren igjennom, hvor alle møtes til skilek med kaffe og sosialt samvær på klubbhuset etterpå. Nybygda IL har også skaffet seg stor anerkjennelse som arrangør av skirenn og ble i 2007 kåret til årets arrangør etter at de hadde gjennomført et prikkfrikk NM del 2.